::be mine::

mengharapkan yang terbaekk...
Friday, April 27, 2012 ? 0haloohaa! ?
assalamualaikum...em, entry kali nie mcm a lil bit touching...huhu
em,td kkk msg aku ptg-ptg around jam 5 laa gtu..
dy kta "tutt" ada msg dy d fb ckp klu mmy x mnx maf ma dy..dy akan bt sumtink...
aduhaii, cemas+risau+takut suaa aku baaa....
em, aku pkr pny pkr pny pkr....ak koling kakak...kkk kta gtau la mmy koz mama pun suaa tau...
so aku decide tuk suh mmy koling mama sdri spy mma y gtau koz aku xsgp mau gtau mmy sdri..
bkn pa, xsgp...htiku tllu sakit..aku tkt sj aku mltp td...nsblaaa oke jg....


::truly,panas aku td!!!::
then, pas mmy koling mama...bla..bla..n blabla...
mmy mrh aku skjp...dy kta aku xpnd dgr ckp dlu...skrg mslh gne xble suaa handle...
sbr seja aku,ttp telinga...mummy, i know im wrong !
em,then mmy naik p bliknya... i think dy mau koling "tutt"
em, bedebar gla tym dgr dy koling ma "tutt"...huhu
then...aku dgr seja perbualan nya....then mmy kta "ok-ok.."
then, call ended! ak tny laa, knp mey?
mmy jwb,dy tgh drve...t dy kolback..huhuh..
then, mmy decide mau koling umienya...so aku pun p lh bertungkus-lumus mencari num nya...huhu
then, i got it !
mmy pun koling laaa....then aku dgr drg start ckp suaa...huhuh
bdebar gla htiku thn seja yang tau....bdoa sj aku semoga semua jd oke....

::aku hanya mampu berdoa::
oke, then sua slesaii drg koling....aku rs a lil bit tenang suaaa...
thn , 15 minutes la gtu.."tutt" koling again...
then , mmy smbt ..... aku dgr suaa mmy bckp...
huhu..ne la part y touching skit bg aku...
aku dgr mmy nsht dy..mmy mnx maaf...bg phk nya, phk ku n sluruh fmly ku..
ya allah...truly, htiku tersentuh dgr mmy ckp gtu ya allah....
mmy ckp mmy doakn dy bjy dunia akhirat, n mmy doakan hbgn ny ngn gf ny skrg kekal smp bla-bla...n plg ptg mmy ckp mmy xkn pn bedendam ma dy...ya allah! really htiku tersentuh...
rs mcm mau ngs seja, but aku xkn pn bg npk mmy aku y aku ngs....yah ! thats me !
em,mmy ada ckp jg y dy akan doakan spy dpt pmpuan y lg bek dr aku...huh
enough ! aku mau ngs..truly...

::xsanggup dengar mmy ckp gtu::
oke, setelah berakhir nya pbualan drg..aku rs lega berabis...cuma htiku mc rs skit koz aku lom lps g..n ak rs i need my mr.abg! huhuh
n now aku mghrpkn suma y tbaekk....ya allah! tlg hmbamu ya allah...

::mengharap yang terbaekk::
okela... i think mkin pjg aku type mkin tggi perasaan ku mau ngs..huhu
lastly...p/s bt dy:
-pas ne ak hrp x g y bt kau xpuas atey yaaa..
-jgn pn kcu aku, fmly ku especially mmy n ayh ku...
-belajrlh lupakan aku cmna ak bljr lpkn kau..
-wish your luck !
-thanx for everythink man !~

k,sekian...
truly: fazilahAbuBakar...


thanx for reading:), zieyla burn~ :)


wordless thursday..
Thursday, April 26, 2012 ? 0haloohaa! ?
assalmualaikum...hari nie aku tb2 buang tabiat mau post picture seja...hahaa
pnd2 la describe sendri..haha
aku tau hri ne bukan arey rbu..pedulik laa..blog ku jg kan..aku x sshkn sepa2 jg..haha
oke....WORDLESS THURSDAY..Hahaha







oke, setiap picture ada mksud n ceta sendri..hhhaaa
k, sekian...
nunytesspeeps...


thanx for reading:), zieyla burn~ :)


hepy bday tuk sapa yaaaa??????
Wednesday, April 25, 2012 ? 0haloohaa! ?
assalamualaikum . today 25 APRIL 2012
actually, byk prstiwa ptg arey ne, bkn setakat aku dpt mtrix, today also bday seseorang .
bday sp yaaaa???? huhu

::yap! my ex bf!!!!!!! huhu::
patutka aku bt entry ne tuk dy yaaaaa????? xpala. x jg y tau kan blog ku ne.
aku juz mau wish dy d cne seja . skrg dy bnc aku brbs kan, so adalah satu y mustahil tu aku wish dy by hp or fb or anything. hhaaa
em, btw . HAPPY BIRTHDAY MUHAMMAD FAIZ MOHAMAD JA'AFAR !!!!!

::Hepy bday too you man !::

okelaaa, x jg yang mau d ckp g.. hheeee
ap2pun ,hopefully:
-pas ne kau lebih bahagia bersama pmpuan y lg bek dr aku
-kau bjy dlm ap y kau buat
-pjg umur n murah rezki
-i will try too forget you ! huhu

p/s, hepy bday jg bt kwn aku MASNIZAH BT MAHMUD
loveyousygs !

sekian .



thanx for reading:), zieyla burn~ :)


alhamdulillah ya Allah~
Tuesday, April 24, 2012 ? 0haloohaa! ?
assalamualaikum .
x y ble aku ckp, arey ne aku hepy sgt .
akhirnya , aku dpt jg masuk matrix . yaAllah, terimakasih . alhamdulillah~
akhirnya aku x menangis lg .
apapun , aku besyukur . alhamdulillah ~
em, aku harap lepas ne , aku dpt amek iktibar dr apa y blku ngn aku pas ne .
semoga aku dpt jd lbih bek .
aminn!~

::low quality la, huhu. Btw, alhamdulillah::
tiada sua y ble aku ckp melainkan alhamdulillah .
mudah2han pas ne ble bt sehabis baik .
n menjdi urg y lbh bjy . amin!~


thanx for reading:), zieyla burn~ :)


smp bla yaaa?
assalamualaikum. em,malam ne aku mcm besa laaa...
hanya berteman ngn lappyku , hanpy ku ...
bosanyya x terkata ya allah .
hpku g y sejak akhir2 ne sllu sepi ......
kdg2 lau aku tfkr hdpku y dlu n skrg, tllu byk bezanyaa....
dlu aku ada kawan, ada bf, ada sumanya...
tp skrg??? ak rs mcm suma bnd tu semakin hri semakin meninggalkan aku ....
aku try tuk fkr, ap ya salahku selama ne ? ap ya dosa ku selama ne smp aku d bg ujian y bgtu hebat??
ya allah, aku tau suma ne ad hikmahnyaaa...
kuatkan htiku, kuat kan driku tuk hdapi suma ne....
skrg ne , hdpku tllu byk di temanii ngn tangisan , hmpr stiap mlm aku ngs ...
ad urg y tau ??? mnada.. sumanya aku hadapi sdri...
aduii, sakit ya tuhan ,,, sakit .
huh ! smp bla aku mst gne yaaaa????
xtaulaaa... skg pun , aku type bende mengarut ne , ak ngs . ak xtau np??
ak tllu sedih skrg n aku xtau sp y ble bhagiakan aku . mmy n ayh n fmly, tmsuk my abg owez try tuk bt ak hepy tp suma tu xdpt !!! aku pun xtau np....
soryylaaaa..bkn aku x menghargai tp hti ne ttp rs sedih...
em, ya allahh:
-lau mmg tkdr tuk aku , aku redha
-kuatkan htiku, driku ya allah
-jauhi aku dr kesedihan plsss
-pls jan rampas urg y aku syg g..
-AKU X KUAT G....

#off, mkin lma ak tlis mkn byk airmtaku
nytes....wish me a lucky!


thanx for reading:), zieyla burn~ :)


one guy~
Monday, April 23, 2012 ? 0haloohaa! ?
assalamualaikum. oke , hari nie aku mau story bout 1 guys .
bkn nya calon suami, calon tunang , calon bf, crush or what . sumanya bukan, so ap?hhe
oke , actually this guy is my adopted bro .
actually dy ne ckg, but dy x ngajar aku la . xsempat . dy bru masuk thun lalu , sedangkan aku ? meninggalkan skola tu mau bp thun yang lalu suaaa. hheee
then al kisahnya bermula, cewah !
aku ne x pnd bejiwang , hahha
actually , kmi kenal pun dr camping high flyers d jalil alip arey tu tym bln 3 . aku jd fasilitator kan , first-first aku xkenal pun koz dy kan ckg baru .hheee
then, glory intoduce me bout him . glory ckp namnya ckg azmin . then, aku pun ouh yaka? ouh... hhee
gtu seja laaa. then , hri kedua camping aku jd mc tk ceramah ckg jamil. then tym ckg jamil dtg kan aku ada mau tny bout his biodata sikit, so aku dduk dkt ckg jmil laaa. then suma urg dtg salam ckg jamil one by one . hheethen , ckg azmin ne dtg laaaa, salam ckg jamil . so, ckg jamil ckp "ameng chai!" aku pun tedetik dlm atey, 'ouh , nma ckg azmin ne ckg ameng upanya 'hheee
keesokan hrinya , aku suaaa tbiasa , mcm familiar g aku pgl ckg ne ckg ameng. hhhe
sejak dr tu, ak xpn g pgl dy ckg azmin. hheeeee...
itu la serba sedikit. heeee. then tym mlm kebudyaan ad jg kmi bcta sikt koz aku tlmpau bosan , thap A level sua kebosanan ku tym mlm tu, ntah psembahan ap sj y bdk-bdk tu bt. ad y smp ak xfhm, mcm syok sendri drg. hheeee
em, then hri last camping tu cm besa sj . x y blaku . em, aku blik umah then ak dpt num nya dr c boy .
so, aku msg laaa dy . then , mcm besaaaa...... x jg y blku .
d pendekkan cta, aku ikt g 1 camping ne. bru seja berlalu . bout 2 arey y lalu .
camping unit beruniform, d skola la seja . d SMKB2, merangkap sekola ku dulu dr form 1 smp fom 3. hhee
em, tym cmping ne , sllu lh jg kmi bcta evn sjp, then msg-msg pun sllu .
plg aku tkjut tym dy msg aku tym mlm pungguk , kan mlm tu sunyi. hp ku mmg silent but vibrate baaa.
so, sdg aku bw 13 org bdk ne, tb-tb poket suar ku vbrate , pnya la aku tkjut . hahaha
ngam btl ba tyming ny blg urg . haahahh
then, tym tu ak ttnya-tny sp g msg aku tym aku gne ne . hheeee
so, aku kc stop bdk-bdk koz aku buntu suaa mau bw drg g mn kan . mau 7 kali suaaa aku pusing dataran tu . ahahaha . lau haji , sah sua tawaf . hahaha
em, aku tgk hp ku 'sir ameng'. uii, tkjt aku . np sir msg tb2 ne. hheee
aku open 'bgs2 bw bdk ya >_<' .... ouh, tkjut aku .. aku pkr apa td . hheeee
so ,ak reply laa. then ak sambung bw bdk jln . hheeee
then , tym subuh-sbuh arey kedua , tym kejadian hntu palsu tu pun kmi ada msg jg .
em, tym arey last pun ada jg . oke-oke . mau hbs suaa ne cta ku . mcm le bt novel suaa. hahahah
em, aku blik umah , then smalam ba ne , aku msg ma dy . aku kta aku tekanan . bkn pa, tb2 aku teingat plk ngn llki jahanam y tlh menjahanamkan hdupku . huuhu . mls la mau cta koz dy suaa tau jg sal ne .
em, tp aku xtau . semalam aku ngs g baaa. xtaula, skt btl atey ku baaaa. tllu sakit . so, aku ngs laaa,
em, aku ne kan ank tunggal . xda abg, kakak, or adik . so, rs sepi btl hdpku .
kwn pun ? suma suaa kc tgl aku . juz bkoz of bapa witch tu . huhuh! SAKIT !
em, lastly . kmi bkol smlm . then cta pny ctaaaa, bla...bla...bla....bla...bla... hheeee
lastly, dy jd abg angkt ku .
perasaan ku? hepy laaaa. ada jg urg y mau n sudi jg abg angkt ku kn?
17 thun aku hdp xpn g ada abg angkt . tau kh? dy la y first, n dy la y last. cewah ! np aku jiwang karat ne? hheee
em, tp ingin ku tegas kan d cne .
aku ma dy xda apa2 hubungan y serius pun , koz aku fham dy suaaa bepunya n aku doakan cpt-cpt mkn nasi mnyak . hheee
em, aku angp dy as my brother , not more than that .
aku mau kmi juz mcm adk beradik only , n jn smp menimbulkan msalah d bkg arey . xmau ! xmau ! xmau !
so, d bw ne aku akn slitkan sikt photo nya . hheee
p/s bt sir, : sory, curi dr fb . hahaaha
oke, lets cek it out bebeh ! hahaha


::termenung memikirkan nth sapa. hheee::




::this is it, my abg ! hhe::


::mcm artis la, hahaha::


::he wif genevie, my bestie's sister::


::oke, last pic oke.::


oke , thats it !
mcm novel suaaa ne. hheee
p/s for sir ameng@my abg
-thanx for evrything , especially kesudian mjd abg ku . heeeee
-hope pas ne kt cm adk brdik oke
-mudah2han cpt kwen ! hahaha
-hepy n sukses owez!!!


sincerely from,
shielaburn@your adik >_<





thanx for reading:), zieyla burn~ :)


wat should i say ?~
Wednesday, April 18, 2012 ? 0haloohaa! ?
assalamualaikum . blog ne suda brbulan-bulan tidak ku update .
byk crta y ptt dluahkan tp jari ni x sgp tuk menaip crta y bgtu sedih ni. hhuuhuhu
skrg ne ak hny amek iktibar ngn suma y tjd .
bt 'dy':
-smoga bhagia sllu
-thanx ngn ap y kau bt ma aku . kau mmg hbt men !
-tk cr of her bek2
-i will try too frget you
huhu, wish the best for me.
kbai~


thanx for reading:), zieyla burn~ :)






// Forever Young-One Direction